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SUBJECT: Sprinkler protection throughout
Section 18.3.5.1 - LSC

QUESTION: Section 18.3.5.1 of the 2000 Life Safety Code requires all health
care facilities to be protected throughout by an approved sprinkler
system. Is it the intent of the code to sprinkle wardrobes,
cabinets, lockers or similar components (no matter how they are
labeled) when found in patient sleeping rooms, staff lounge/locker

rooms etc?
ANSWER: Yes
COMMENTARY: Al areas used for storage, which are enclosed or recessed in building

in building construction (such as wall pockets, alcoves) shall be
sprinkled. However, there is an exception for storage spaces that do
not exceed 2 feet in depth and a total of 6 square feet in area.

In applying this section, any enclosed storage space, whether part of
the building construction or a fabricated unit installed within the
building construction, is subject to suppression if the top and sides
are not exposed into the room, thereby, protected by the suppression
protection in that room.

In applying the exception, if the space is subdivided by permanent
construction into areas mot more than two (2) feet deep and six
square feet in total area, the space need not be sprinkled. This
includes multiple units with permanent interior subdivided areas or
side by side units not exceeding the sizes listed above.
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